Saturday, November 23, 2013

FITNESS FOOD | PROTEINS AFTER YOUR WORKOUTEen aantal weken terug heb ik besloten om gezond te gaan leven en toch maar te gaan sporten. In Nieuw-Zeeland was ik 5 kilo aangekomen. Door mijn soms wat luie aard heb ik in een bepaalde periode vaak de Mac Donalds bezocht en dat bleek toch niet zo’n goed idee. Nu maak ik me nooit zo heel veel zorgen om mijn gewicht en konden die 5 kilos er makkelijk bij. Toch vind ik het mooier om het wat strakker te houden en dat lukt goed! Ik ben nu 2 kilo afgevallen alleen maar door gezond te eten (gezond dus, niet weinig of minder). Met een sportieve vriend werd ik ook al snel gemotiveerd om een gezonder leven te gaan lijden en zoete dingen achterwege te laten. Ik probeer minstens twee keer per week naar de sportschool te gaan en het liefst meer, maar dat lukt bijna nooit naast mijn drukke studie rooster.
Ik combineer cardio met krachttraining en voeding is daarom ook erg belangrijk. Na het sporten eet ik altijd magere (franse) kwark, omdat kwark relatief veel eiwitten bevat ten opzichte van koolhydraten. Eiwitten zijn de bouwstenen van de spieren en bevorderen het spierherstel. Verder ben ik niet zo’n heel groot specialist in voeding en sport, maar ben ik steeds meer aan het leren. Zo doe ik ook vaak lijnzaad door mijn smoothies en kwark, en zonnebloempitten on top. Magere kwark zonder smaak vind ik echt niet te eten, dus gooi ik het in de blender met twee stuks fruit (meestal banaan en kiwi). Daardoor breng je de kwark op smaak. Als je bijvoorbeeld vanille kwark koopt, zitten er al weer meer ongezonde stoffen in. Ik hoop deze goeie gewoonte nog lang vol te houden!

Hoeveel waarde hecht jij aan gezond eten?

6 comments:

 1. ik hou van die potten die je kan vullen met zulke leuke dingen
  hoe gaat het met je rode haar? bevalt het je nog haha
  oeh ik hou van die franse kwark met lekkere stukjes fruit.

  liefs
  en nog een fijne zondag'

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja die potten zijn leuk he! We hebben er nog meer staan haha. Met mijn rode haar gaat het eigenlijk heel erg goed, het wast niet meer zo snel uit! En blijft jouw kleur ook nog goed zitten?
   Liefs

   Delete
 2. just fell in love with your blogs pictures<3 unhappily I don't understand anything, but the pics are amazing! xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thankyou so much! You just made my day. There's a translator on the right of my blog if you want to read the posts. Your pictures are even more beautiful than mine!
   X

   Delete
 3. Wauw, goed bezig zeg! Ik wil ook beetje gezond doen, maar vind het best lastig.

  Liefs,
  Kiki // Chicks About Fashion

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! Het is ook best lastig in het begin, zeker als het niet in je systeem zit. Als je het eenmaal weet te doorbreken dan heb je ook op lange termijn succes :)
   X

   Delete