Sunday, January 19, 2014

SCHOOL BREAK | FEELING COMFORTABLE...

Al wekenlang kijk je uit naar het moment waar je even niks meer hoeft, maar dan ook echt gewoon niks. Niet op de bank een film kijken, terwijl er in je achterhoofd nog allerlei beelden van collegezalen, projectopdrachten, verslagen, treinen en toetsweken rond dwarrelen, maar gewoon met een leeg, zorgeloos en georganiseerd hoofd een filmpje kijken. Misschien herken je het wel. Woensdag heb ik mijn op een na laatste toets gemaakt (die ik overigens op één fout na niet heb behaald!) en heb dus nog even tijd om mijn geest op orde te brengen voordat ik over anderhalve week mijn laatste toets kan maken. Nu ik toch bezig ben om op z'n oerhollands te klagen, wil ik ook nog even kwijt dat ik na mijn toets gelijk ziek werd en de dag erna moest werken. Vandaag voel ik me niet veel fitter, omdat mijn lichaam zich niet kan ontspannen tijdens de slaap. Ik sta nog steeds geactiveerd in 'rocken-voor-religie-toets-modus'. Zelfs mijn heerlijke wollen sokjes, een lange warme douche en elektrisch deken hebben de rust vanacht niet kunnen laten wederkeren. Dit zijn overigens wel de drie dingen die mij héél erg happy maken na een drukke periode.

Nu vind ik het interessant dat iedereen iets anders doet om te ontspannen. Bij mij uit het zich vaak in een 'getting excited about canceled plans'. Sommigen anderen brengen het liefst hun tijd sportend door en duiken gelijk na school of werk de sportschool in. Anderen gebruiken de tijd om hun dag slapend te kunnen doorbrengen en 's avonds weer energie hebben om los te gaan in de kroeg. Persoonlijk voelt het voor mij vaak als verspilde tijd als ik wakker wordt rond een uur of 12, gewoon omdat ik vaak het gevoel heb nog iets te moeten doen. Zelfs als ik niets hoef te doen heb ik nog zoveel leuke ideeën om te ontspannen zoals bloggen, fotograferen en familie en vrienden opzoeken. Vaak eindig ik gewoon op de bank voor de tv met een poes of laptop op schoot, zoals nu bijvoorbeeld.

De laatste maanden heb ik regelmatig berichtjes gehad over mijn rode haarkleur en vond het erg leuk om mensen hierover te adviseren, ook al was ik hier soms niet al te actief mee. Sorry daarvoor.
Omdat ik (naast blond) meestal niet langer dan een half jaar dezelfde haarkleur kan behouden door mijn obsessie voor haarkleuringen, heb ik besloten het morgen weer richting een bruintint te laten verven door de kapster. Hoewel ik hier over een tijd vast wel weer een schuldgevoel over zal krijgen, zullen de 'haarverfers' onder ons wel begrijpen dat een (lichte) uitgroei geen pretje is. Het verbaast me wel hoe snel de dieprode kleur uit het haar verdwijnt zodra je het een aantal keer hebt gewassen. Daarom heb ik er een aantal weken terug uit wanhoop nog maar twee pakken donkerbruine verf ingegooid. Hoewel ik me soms vrij hipster voel, ben ik niet erg te spreken over de bruine onderkant van mijn haar, het rode middenstuk en de groeneachtigegloed-uitgroei (had er even geen rekening mee gehouden dat de pakken niet geschikt waren voor mijn blonde uitgroei, again.). Dus ik ben erg benieuwd naar het resultaat morgen!

Wat is jouw favoriete bezigheid om te ontspannen?
 

6 comments:

 1. Warm douchen vind ik altijd fijn als ik wil ontspannen en lekker series kijken :)

  ReplyDelete
 2. Ah tof meid! ik heb het ook weer bruin haha toevallig! twee dagen geleden weer bruin geverfd.
  onderkant is alleen tegen het zwart uitgevallen.. maar goed .. het rode was mooi maar verkleurd inderdaad mega snel en het blijft heel lang uitlopen als het nat word.. verder vind ik de uitgroei heel vervelend .. ookal was mijn uitgroei donker vond het niets.. liefs en succes morgen! :)

  wat een MEGA mooie heldere foto's wat voor camera gebruikte je ook alweer Sanne?
  Liefs, x

  ReplyDelete